ambition.

Posted by Ched


Seawal pg yg hening ni, aku pon pelik sbb ap aku tulis post berkaitan ambition ni.
But whatever it is, aku still nk letak dlm blog ni the real me dat i really wanted to be.
Kalo kecik² dlu, cikgu slalu tny kan dah besar nnt nk jd apa.. "doktor", "polis", "pilot",
"engineer". Tu la jwpn yg plg pemes skali bdk² slalu duk bg. The same thing goes to me,
aku dr kecik lg dah berminat nk jd doktor. i repeat, DOCTOR. Bila dah masuk form
2, my mom started suffering from her cervical cancer until her last breath when i was in
form 3. Time tu la aku dah berazam nk jd gynaecologist ataupun bhsa sng paham, doktor
sakit puan. Actually niat aku baik, but still got some people anggap aku neh gila s*ks.
muka aku pon slalu jgk kna cop muka gila s*ks..arghh~ inosen kot..

ok, back to the topic. Aku mmg dr form 1 lg minat sains. especially subjek bio. then
waktu form 4 n form 5, minat aku kt bio lg mendalam. Then something bad(mybe) happened,
i was chosen as physical student at matrik penang. Igt mula2 da nak ubah aliran tu jd budak bio,
pastu kena brainwash dgn mentor dia suh stay kat phyical je sbb lg byk peluang katanya~
Disebabkan otak yang masih mentah,hati yg lara ni pn ikut je la.. my mistake.. this is what i call
unchosen path. So now i hve to struggle for engineer-wanna-be... tu pon kalau lepas....

*mata dah berat. slamat tdoq..

Share  
This entry was posted on Friday, March 4, 2011 at 3:01 AM . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

2 comments

yeay..
mai wat first tag~~
http://aqibzal-tentangkita.blogspot.com/2011/03/ma-dream-house.html

March 8, 2011 at 3:28 AM

fuyooo~ tak berani aih nak p beranak kat awak. seb bek , jadi engineer dah .

March 9, 2011 at 10:12 PM

Post a Comment