Bila Dah Menyusah

Posted by Ched


Mcm biasa, sblm memulakan entry aku akan search google dlu gmbar² baby.
Exceli aku ska sgt dgn baby, tp aku x pndai nk tunjuk yg aku suka diorg. Even 
kalau aku jmp anak spa2 pon, aku bukan reti sgt nk bergaul mesra.. Apa² pon,
i do love kids.. And jgn pelik la kalau blog aku neh penuh ngn gmbar² baby ok. 

back to the topic...
haa,tgk gmbr baby ats tu.. muka tu kira bleh dikatakan mcm x puas ati la kan.
                                    
apa yg aku nk tulis utk post kali ni pasal menyusah n disusah. In everyday life,
mmg mcmna pon kita akan mntk tlg sumbody or someone else seek for our help..
kn..kn.. ok, ckup dgn mukadimah..

arini aku byk jgk la mnyusahkan org lain. first skali rasanya org yg tpaksa sign utk
aku kelas pg td, i dunno who was that sbb aku x suruh sesapa pon tlg signkn utk aku.
But for sure ada org tlg signkn.. rasanya zahid kot.. thx dude!

then aku bgn pon leh tahan lewat, kul 1.20pm.. mmg terlps makan kt dm la td.. slalu
sgt mcm tu..tu yg asyik keding ja mkn x pnah nk stabil.. pkul 4 aku p mnd then lps abeh
nk masuk bilik, kunci plak..adoi.. aku x expect pon la abu nk kunci pintu tu sbb aku p
mandi ja pon n kunci aku pon rasanya obvious aku letak ats katil.. aku pon p lepak
bilik fizi n sbb da terlalu starving aku pon pau megi dia.. kan dah menyusahkn.. thx fizi..

dkt pkul 9pm td plak aku p mkn dgn epie, time tu spatutnya aku join training puisi tp dah
lapar sgt so aku mkn dlu la.. Suddenly farah call ckp nk guna speaker n lampu2 suma tu,
tpaksa la mnyusahkan naqib p anta barang kt bwh.. thx naqib..

sbnrnya x penting sgt pon apa yg jd arini.. tp apa yg aku nk tegaskn kat sini adalah
pasal menyusahkn org lain. sbnrnya bnda ni la plg x best skali dlm idup aku bila aku 
tpaksa mnyusahkan idup org lain. Kalau aku la, bila aku tpaksa mnyusahkan org lain
aku akan pastikan org tu x rasa susah mcm ajak blanja mkn ke, ataupun bg duit poket
sket ( ni kalau bisnes kat rumah la yg kna mntk tlg org lain ). Or at least there's a "thank" 
word given to that person. Sama la bila ada org mntak tlg aku skalipon, aku kalau bleh nk 
jgk rasa apa yg aku tlg tu org lain hargai and lps ni aku x rasa berat ati pon nk tlg lg..

Mmg ari2 aku mst trasa dgn some people yg aku jmp.. ada la sumthin yg buat aku
terkilan sket tp xkan nk tunjuk kan.. phm2 sndiri la.. nk mntk tlg boleh, tp jgn la smpai bg
org yg kita mntak tlg tu 'tolong yg x ikhlas' ...

Ni sja la aku nk merepek mlm ni. 

*Susah sbnrnya nk puaskn hati setiap org...
*Sorry kalau sesapa yg trasa dgn aku

Share  
This entry was posted on Thursday, March 10, 2011 at 12:34 AM . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 comments

Post a Comment