i noe u miss me..

Posted by Ched


its been a long time i left my blog. last updated 7th feb.. i tot im gonna update my blog
everyday but then it seemed useless.. haha.. ok lah, in malay.. bru bleh cita byk².. hehe..
sepanjang duduk um nk dkt 3 bulan ni, dah mcm hilang tag 'student' dlm diri aku.
slalu ja aku pasrah, niat nk berubah sentiasa ada tp kekuatan nk lakukan x pernah nk ada.
Igtkn jam kredit sikit aku boleh struggle study, score 4 flat( wow!!!) tp mcm tadak
harapan ja skrg ni. But i really do n hope there's still got time for me to change..
Ok la, stop dgn ayat² pasrah yg menggamit igauan setiap sanubari. :)

Topik yg aku nk cita skrg is about how i spent my time here..
lps abeh baca suma ni mgkin anda² smua dah bleh agak yg aku ni mmg kaki enjoy.
Dah bgtau siap² ok. Rutin mingguan aku mlm2 g karok. haha.. itu mmg dkt a.staq pon
sama jgk.. rakan partner yg slalu join naqib, fizi n sabator.. n sorg lg minah ni slalu
ja ikut p mana pon.. tmbh2 kalau ajak p mkn.. muahaha!

Diz sem aku bwk motor. my lovely dad posted from a.s via lori.. rm80 ja.. dr pos guna pos
laju, dkt rm110 jgk.. haih,ni pon aku nk story. but its ok la, juz read it.. :)
Oleh sebab ada moto ni la aku lg jd kaki jalan. Rasanya ari² aku kua dr UM.. peberet mall
adalah Midvalley. Smpai da terer dah la neh jalan2 kt KL.. x lma lg bleh la buat part time
jd tourist guide.. kekeke...

Skrg aku dah jarang duk dlm bilik aku sndiri. ari² lepak bilik naqib. fizi n naqib dah jd 'roomate'
baru dah.. Sian jgk aku kdg2 kat Abu merangkap official rumet aku sbb slalu duk sorg2..
buat cmna, aku kaki gila sket.. abu jenis diam², x best la kaco pala dia.. (abu jgn maah yee)

about my bisnes, skrg dah jd slow.. dunno why, tp mmg x masyuk la sem ni.. smpai
tpaksa pau(loan ok,nnt byq balik kalo det byk..hehe) dedi aku jgk.. Ep pon ada bg modal tp
mcm x jalan.. adoi.. cmna la nk byr duit yuran sem dpn.. dah la yuran mencekik mcm duk
ipts lg.. padahal ipta ja pon.. Kalo duk uitm skrg neh mest aku tgh senang lenang.. pasrah²..


ni aku nk cita pasal mgu ni.. mmg byk jgk aku story post kali ni.. mest sbb tulis in malay.. sbb tu
idea mencurah-curah.. aku terlibat dgn puisi, tp watak blkg tabir ja pon. jd krew. ok lah tu..
at least ada sumbangan. so mlm2 aku 'bz' dgn xtvt puisi tu la.. 'bz' aku tu kira p duduk n usha
je.. haha.. x ksah la yg tu, yg pnting aku dah bg komitmen kn.. Then aku jgk terlibat dgn
pilihanraya UM neh..hadoi.. ni aku pasrah.. x rela pon sbnrnya, tp sbb calon ni mmg baik sgt
dgn aku, n mntk tlg aku jd wakil calon dia, so aku pn dgn berat ati galas tugas yg aku rasa
mls nk bg komitmen.. But then everything went smoothly tp penat jgk la day bfore nk undi tu..
merata tmpat kena ikut nk berkempen.. Dan aku pn dpt pengetahuan jgk la pasal pilihanraya
neh walaupun yg sbnrnya, politik ni kotor.. yes.. kotoq~ haha.. satu lg, abg sulung n pak
sedara aku p China ari khamis aritu, so abg aku tgl keta MyVi SE dia kt aku.. mmg sdp la
ari² keja bjalan ja.. smlm p lepak ngn fairus dkt damansara pastu p men snuker.. dah rasa
mcm addicted plak kt snooker. best jgk men.. smpai penat lelah.. hehe..

Dah penat tulis dah.. im not feeling well this week. tp enjoy ttp enjoy jgk.. adoi..
ok la, stop taka ni ja..nnt rajin aku update plak..

tata~


*serius aku ngntok teruk skrg ni. tp baru 10.54pm..

Share  
This entry was posted on Sunday, February 27, 2011 at 11:04 PM . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

1 comments

Post a Comment